Vladimir Putin ia bani de la bogați să dea la săraci. Măsură controversată propusă de președintele rus


Președintele Rusiei, Vladimir Putin, propune o măsură controversată, adică mărirea taxelor pentru cetățenii țării cu venituri peste medie pentru a ajuta la acoperirea costurilor bugetare aduse de pandemia de COVID-19.

Concret, președintele Rusiei a propus eliminarea din prevederile fiscale a impozitului unic pentru persoanele care câștigă peste medie, informează site-ul agenției de presă Reuters. 

Într-un discurs televizat susținut marți, Putin a declarat că propune o creștere a impozitului unic, de la 13% la 15% pentru acele persoane din Rusia care câștigă peste 5 milioane de ruble (aproximativ 64.000 de euro, n. red.). Liderul de la Kremlin a adăugat că sumele astfel colectate vor fi utilizate pentru tratamentele medicale destinate copiilor.

Cum își explică Vladimir Putin decizia

Măsura lui Vladimir Putin vine în contextul în care Rusia se află pe locul al treilea în clasamentul țărilor lumii în ceea ce privește numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate, după Statele Unite și Brazilia, după cum informează Universitatea Johns Hopkins.

Președintele rus a explicat, în cadrul discursului său, că din cauza pandemiei provocate de noul tip de coronanvirus, Rusia se confruntă cu „o provocare extrem de serioasă”.

Măsură luată în scopuri politice

Citeste tot articolul pe CANCAN.RO >>