Vești bune! Salariul minim a înregistrat o creștere de 3%. Premierul Florin Câțu a făcut anunțul - Cancan.ro

Vești bune! Salariul minim a înregistrat o creștere de 3%. Premierul Florin Câțu a făcut anunțul


Luna ianuarie aduce vești bune pentru români. Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre privind creșterea salariului minim brut cu 3 % începând cu data de 1 ianuarie.

„Un proiect de hotărâre prin care se stabileşte salariul minim pentru 2021. Ştiaţi deja la 2.300 lei. Ştiu că au fost discuţii în spaţiul public dacă poate să fie aplicat de la 1 ianuarie. Bineînţeles că poate fi aplicat de la 1 ianuarie, pentru că în februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie.

Deci este destul timp şi astfel salariul minim va creşte în 2021 cu 3%, aşa cum am anunţat, peste rata inflaţiei în 2020 şi peste estimarea ratei inflaţiei din 2021, păstrând puterea de cumpărare a românilor”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Mai mult, de la data de 1 ianuarie, personalul încadratat pe funcții care prevăd studiile superioare, dar și care au cel puțin un an de muncă, salariul minim brut garantat va fi de 2350 de lei, potrivit notei de fundamantare a hotărârii de Guvern.

Citeste tot articolul pe CANCAN.RO >>