Vaccinarea populației, întârziată de ministrul sănătății, Vlad Voiculescu - Cancan.ro

Vaccinarea populației, întârziată de ministrul sănătății, Vlad Voiculescu


Ordonanța de urgență privind organizarea și dotarea centrelor de vaccinare a fost amânată în ședința de guvern de astăzi, 13 ianuarie 2021, deși Vlad Voiculescu, ministrul sănătății dorea adoptarea acesteia în regim accelerat, motiv pentru care acesta nu a mai inițiat discuții cu autoritățile locale.

„Apropo de 10 zile, trăim vremuri excepționale. Nu știu câte dintre ordonanțele de urgență referitoare la gestionarea crizei COVID pot să aibă acest termen de 10 zile. Mi-ar fi plăcut să avem acest timp, dar procesul de vaccinare a început acum mai puțin de 14 zile. Lucrurile merg destul de repede și cred că noi cu toți ne dorim ca lucrurile să meargă repede”, a spus Vlad Voiculescu.

Se pare că motivul pentru care ordonanța a fost amânată este că nu s-a ajuns la o înțelegere privind sursa banilor, în continuare primarii acuzându-l pe ministrul sănătății că îi obligă să organizeze și să doteze centrele de vaccinare și să asigure plata personalului medico-sanitar din aceste centre, în condițiile în care sumele nu sunt bugetate iar ministerul nu a alocat fondurile necesare.

Într-o încercare de redresare a situației, ministrul sănătății, Vlad Voiculescu a precizat că ministerul ar putea suporta plata personalului medical implicat în campania de vaccinare, însă a îndemnat primarii să se adreseze ministerului dezvoltării pentru amenajarea centrelor de vaccinare.

În scurt timp, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, a venit cu precizări pe această temă, spunând că în bugetul ministerului nu există fonduri pentru o eventuală finanţare a organizării centrelor locale de vaccinare anti-COVID-19, deoarece nu există buget aprobat pe 2021.

Citeste tot articolul pe CANCAN.RO >>