Portugalia ajunge pentru a doua oară în carantină! Noi restricții intră în vigoare - Cancan.ro

Portugalia ajunge pentru a doua oară în carantină! Noi restricții intră în vigoare


Portugalia va intra începând de vineri în carantină la nivel naţional. Măsura vine ca urmare a creșterii numărului de noi cazuri de îmbolnăvire și este menită să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Astfel, începând de vineri vor intra în vigoare restricțiile aplicate și în carantina anterioară, însă de această dată şcolile vor rămâne deschise, a precizat premierul portughez la finalul unei şedinţe de guvern extraordinare.

Autoritățile portugheze au instituit prima stare de urgență în luna martie. Deși, inițial fusese adoptată pentru 15 zile aceasta a durat șase săptămâni. În urma acestei perioade, mai multe companii și-au suspendat activitatea, iar circulația persoanelor a fost restricționată.

Varianta britanică a COVID-19 a ajuns în Portugalia

Portugalia a confirmat până în prezent cel puţin 72 de cazuri de infectare cu mutaţia coronavirusului descoperită în decembrie în Marea Britanie. Apariţia acestei mutaţii şi în Portugalia coincide cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19 confirmate în această ţară şi de asemenea a deceselor asociate acestei boli.  Marţi au fost înregistrate alte 7.259 de noi infectări şi 155 decese.

Citeste tot articolul pe CANCAN.RO >>