Noi focare de COVID. Județul Suceava ar putea fi închis pentru a doua oară. Anunțul Ministerului Sănătății


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că în prezent Guvernul nu ia în considerare carantinarea județelor în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19, dar nici nu o exclud în caz de forță majoră.

Potrivit celei mai recente raportări a Grupului de comunicare strategică, cele mai multe cazuri confirmate de coronavirus sunt în județul Suceava – 3.946, București – 2.778, Brașov – 1.245, Botoșani – 974 și Neamț – 952 cazuri.

„În acest moment nu luăm în considerare o carantinare a judeţelor. Fiecare caz este evaluat cu atenţie. Fiecare direcţie de sănătate publică din judeţul respectiv evaluează prin anchete epidemiologice atât cazul confirmat, cât şi contacţii direcţi.

Acolo unde există focare, acele focare sunt identificate, sunt izolate, sunt internaţi pentru tratament cei care sunt pozitivi. În condiţiile în care va exista o transmitere comunitară accentuată într-o localitate, într-un cartier, ne gândim şi la posibilitatea unei carantinări. Nu este cazul în acest moment”, a spus Tătaru, potrivit Gândul.ro

„Ne aflăm într-o curbă descendentă”

Alte 214 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate marți, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 24.505. Potrivit datelor raportate marți de Grupul de comunicare strategică, numărul deceselor a ajuns la 1.539, în ultima zi pierzându-și viața 16 pacienți.

Potrivit ministrului Sănătății, România se află pe o curbă descendentă în ceea ce priveşte cazurile noi de coronavirus. El a afirmat, totuși, că nu se poate vorbi de măsuri de relaxare decât în apropierea datei de 1 iulie.

Creșterea trebuie să fie progresivă

Citeste tot articolul pe CANCAN.RO >>