Nelu Tătaru a făcut anunțul: câți români au fost testați pentru COVID-19


Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut anunțul: câți români au fost testați pentru noul coronavirus (COVID-19) până în acest moment. În același timp, Tătaru i-a arătat cu degetul pe aceia care instigă la nerespectarea măsurilor de precauție pe care autoritățile le-au cerut. Ministrul Sănătății spune că politicul a intervenit prea repede peste medici.

„Îngrijorătoare este atitudinea celor care instigă la nerespectarea acestor precauţii şi este foarte grav acest lucru. Marea masă a românilor au respectat şi au răbdat trei luni. Să ajungi de o lună de zile să îi strici toată perioada, răbdarea, suferinţa pe care a strâns-o prin a-i arăta că nu a fost nimic… Am văzut de 10 zile că această bagatelizare poate da semne că încă există acea infecţie coronavirus, nu că nu a fost nimic. Şi poate unii dintre cei erau mari contestatari au trecut prin această suferinţă. (…) Cred că politicul a venit prea repede peste medical, în vreme ce economicul este cel care ne arată tuturor unde suntem”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Nelu Tătaru a făcut anunțul: câți români au fost testați pentru COVID-19

De asemenea, Nelu Tătaru a mai anunțat și câți români au fost testați pentru noul coronavirus. Este vorba de 371.000 de români! Până luni, 22 iunie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost prelucrate 630.374 de teste. Ministrul Sănătății spunea, zilele trecute, că România așteaptă apariția vaccinului anti-COVID-19. ”Ne-am înscris, am avut discuțiile, vom avea discuții și cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunității europene, suntem acolo unde este orice demers științific pentru această pandemie.

Citeste tot articolul pe CANCAN.RO >>