Cinci țări europene își redeschid granițele aeriene pentru turiștii români. Italia și Franța se află printre ele


Alte cinci țări din Europa, printre care Franța și Italia, au trecut luni pe lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare, se arată într-un comunicat al Guvernului.

De asemenea, potrivit documentului menționat mai sus, se reiau zborurile spre și dinspre aceste state începând de marți, 23 iunie.

„Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde).

Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană)”, precizează în comunicat.

Se va zbura de pe toate aeroporturile

Astfel, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Nu uita de: Italia a lansat “Immuni”! Prima aplicație de monitorizare a persoanelor infectate cu virusul COVID-19

„Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro. În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori”, se mai arată în comunicat.

Lista țările din zona verde

Citeste tot articolul pe CANCAN.RO >>