Cercetătorii au făcut noi descoperiri cutremurătoare despre coronavirus. În plus, au identificat alte simptome: dureri de cap, accidente vasculare cerebrale și convulsii


Câțiva cercetătorii au anunțat noi descoperiri cutremurătoare pe care le-au făcut în urma unui studiu despre coronavirus. Aceștia suspectează că  SARS-CoV-2 provoacă insuficiență respiratorie și moarte, nu prin afectarea plămânilor, ci a creierului. În plus, au identificat alte simptome ale bolii rare din China, printre care se numără: durerile de cap, accidentele vasculare cerebrale și convulsiile.

Oamenii de știință au făcut noi descoperiri cutremurătoare despre coronavirus

Pentru Julie Helms, războiul împotriva noului coronavirus a început cu doar câțiva pacienți internați în unitatea ei de terapie intensivă de la Spitalul Universitar Strasbourg din nord-estul Franței la începutul lunii martie 2020, au relatat jurnaliștii de la BBC. După doar câteva zile de spitalizare, fiecare pacient din secția ATI a fost diagnosticat cu COVID-19 și nu doar dificultățile respiratorii ale pacienților au alarmat-o.

“Au fost extrem de agitați și mulți au avut probleme neurologice – în principal, confuzie și delir. Suntem obișnuiți să avem unii pacienți din secția ATI care necesită sedare, dar acest lucru a fost complet anormal. A fost foarte înfricoșător, mai ales că mulți dintre oamenii pe care i-am tratat erau foarte tineri – între 30 și 40 de ani, chiar și în vârstă de 18 ani”, a povestit vizibil emoționată cercetătoarea Julie Helms, conform sursei citată mai sus.

Nu rata: Vladimir Putin a crescut taxele pentru rușii bogați pentru a lupta împotriva crizei provocată de pandemie

Citeste tot articolul pe CANCAN.RO >>