Câți români infectați cu noul coronavirus sunt în Germania. Ce spune ambasadorul Hurezeanu


Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, a anunțat că acolo sunt nu mai puțin de 1.300-1.400 de români infectți cu noul coronavirus. Asta dacă se va confirma faptul că aproximativ 650 de angajați ai abatorului Rheda-Wiedenbrück  au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

”Nu mai puțin de 1380 de cazuri au fost confirmate la acel abator și se estimează că jumătate dintre ei sunt români. „Dacă e adevărat, numărul românilor infectați în Germania ar putea fi evaluat la 1.300-1.400. Se poate spune că rata factorului de multiplicare, care a crescut de la sub 1 la 2,88 în Germania, li se datorează. E un fapt trist și dramatic în primul rând pentru cei bolnavi, dar și pentru autorități”, a spus Hurezeanu, la Digi24.

„Se fac calcule relative. Dacă jumătate din angajații străini ai abatorului sunt români și dacă 1.300 au fost testați pozitiv, bănuim că jumătate dintre ei, 650, sunt români. Dar aceste cifre nu se dau decât la sfârșitul unui anumit proces. Din ceea ce știm din cazul altor abatoare, avem până acum 556 de români infectați”, a continuat ambasadorul Emil Hurezeanu.

Câți români infectați cu noul coronavirus sunt în Germania. Ce spune ambasadorul Hurezeanu

Citeste tot articolul pe CANCAN.RO >>