Alertă de vortex polar în România! Ce temperaturi și fenomene extreme ne așteaptă în perioada 13-16 ianuarie - Cancan.ro

Alertă de vortex polar în România! Ce temperaturi și fenomene extreme ne așteaptă în perioada 13-16 ianuarie


Meteorologii vin cu vești de ultim moment despre starea vremii. Se pare că în perioada 13-16 ianuarie, un vortex polar format la Polul Nord va ajunge și în România, iar acesta ne-ar putea aduce temperaturi minime chiar și mai scăzute.

În perioada 13-16 ianuarie, vortexul polar format la Polul Nord va trece și prin România. Din această cauză, meteorologii anunță că s-ar putea să ne confruntăm cu temperaturi extrem de scăzute, ce pot ajunge chiar și până la -20 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în perioada 13-16 ianuarie

La noapte, meteorologii anunță că vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 2 grade. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei, iar spre sfârşitul intervalului şi de ceaţă.

Pe 13 ianuarie, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, îndeosebi la altitudini mari, iar la viteze mai mici, ziua şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 5 grade, iar cele minime între -7 şi 1 grad, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre valori în jurul a -10 grade, anunță meteorologii.

Citeste tot articolul pe CANCAN.RO >>