Al doilea val de coronavirus în țara lăudată pentru felul în care a gestionat criza COVID-19


Țara care a fost lăudată pentru felul în care a gestionat criza de coronavirus se confruntă, acum, cu valul al doilea de COVID-19. Deși numărul de infectări este unul minor. Încă.

Este vorba despre Coreea de Sud, acolo unde oficialii au anunțat că a început valul al doilea al pandemiei care a zguduit lumea. Coreea a fost cel mai bun exemplu al gestionării crizei de coronavirus, numai că valul al doilea anunțat de specialiști a ajuns și acolo. Jung Eun-kyeong, șefa Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC), a dezvăluit că primul val a durat până în aprilie. În mai, însă, numărul de cazuri noi a crescut și au apărut inclusiv focare la cluburile de noapte din Seul.

Trei zile consecutive, însă, cazurile confirmate s-au redus până la zero infecții, scăzând de la aproape o mie pe zi. Jeong Eun-kyeong avea să remarce că minivacanța de la începutul lunii mai a marcat începutul celui de-al doilea val de coronavirus. Iar cazurile cele mai multe sunt în zona Seul.

„În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, precum şi din februarie până în martie”, a spus Jeong în cadrul unei conferinţe periodice. „Apoi vedem în desfăşurare un al doilea val, care a fost declanşat de vacanţa din mai”, a spus Jeong Eun-kyeong,  potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Coreea de Sud, al doilea val de coronavirus!

Citeste tot articolul pe CANCAN.RO >>